Seminer: "Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları - Mühendis Müteahhit ve Yapı Denetimi Açısından Kusur ve Sorumluluk Değerlendirmesi"

Eklenme Tarihi: 07/11/2024

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube olarak meslek içi eğitim seminerleri kapsamında düzenlediğimiz "Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları - Mühendis Müteahhit ve Yapı Denetimi Açısından Kusur ve Sorumluluk Değerlendirmesi" konulu seminerimiz Prof. Dr. Abdulkadir ÇEVİK 'in sunumuyla Şube hizmet binamızda gerçekleştirilmiştir. Seminerimizin açılış konuşması Şube Başkanımız Burkay GÜÇYETMEZ tarafından yapılmıştır. Şube Başkanımız Burkay GÜÇYETMEZ konuşmasında; Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını, güvenli yapı ve yaşanılabilir bir çevrenin önceliklerimiz arasında olduğunu belirtmiştir. Afetin bir doğa olayının kendisi değil, doğurmuş olduğu sonuçlar olduğunu dile getirerek, İnşaat mühendislerine gereken değerin verilmesini ve bilimsel gerçekliklerin önemsenmesini belirtmiştir.
Seminerimizde; 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Hasar Dağılımı, Betonarme Yapılarda Hasar Tipleri, Mühendis Yapi Denetim ve Müteahhit Açısından Kusur ve Sorumlulukların Değerlendirilmesi konuları ele alınmıştır. Seminerimiz Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Esra KAPLAMA’NIN Prof. Dr. Abdulkadir ÇEVİK'E teşekkür plaketi takdim etmesiyle son bulmuştur.

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası