Emperyalist Saldırganlığa Karşı Venezuela Halkının Yanındayız
Eklenme Tarihi: 03/01/2026
ABD emperyalizmi "uyuşturucuyla mücadele" ve "insan hakları" maskesi altında bir süredir Venezuela’ya karşı yürüttüğü ablukayı açık bir saldırıya dönüştürmüștür. Bu saldırganlığın temel amacı; Venezuela halkının iradesini teslim almaktır.
ABD tarafından dünya kamuoyunun gözleri önünde başlatılan bu müdahale süreci ile Venezuela, tıpkı Ortadoğu’da olduğu gibi büyük bir yıkıma sürüklenmek istenmektedir. Bizler bu süreçleri Irak’tan, Libya’dan ve Suriye’den çok iyi tanıyoruz. Çeşitli iddialarla kentleri yerle bir eden, altyapıları çökerten, halkları yoksulluğa ve ölüme mahkûm eden bu zihniyet, bugün aynı senaryoyu Venezuela’da sahnelemektedir.
Biliyoruz ki; emperyalizm girdiği her yere kan, gözyaşı ve sömürüden başka bir şey getirmemiştir.
İnşaat Mühendisleri Odası olarak;
Ulusların egemenlik haklarını ihlal eden bu saldırganlığı reddediyor, Venezuela halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu