İMO 56 YAŞINDA

Odamız 56. yılını tüm şubelerinde çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Mesleki sorumluluğun toplumsal sorumluluktan geçtiğine olan inancımızla bizler, sadece teknik bilgi ve sorumluluklarımızla değil aynı zamanda yaşadığımız toplumun duyarlı insanları olduğumuz bilincini taşıyarak 56. yılımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Eklenme Tarihi: 28/12/2020

 

Odamız 56. yılını tüm şubelerinde çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Mesleki sorumluluğun toplumsal sorumluluktan geçtiğine olan inancımızla bizler, sadece teknik bilgi ve sorumluluklarımızla değil aynı zamanda yaşadığımız toplumun duyarlı insanları olduğumuz bilincini taşıyarak 56. yılımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

56. Yıl etkinlikleri kapsamında şubemiz, İnşaat Mühendisliği Haftası Etkinlikleri başlığıyla dünden bugüne şubemiz başkanlarının söz aldığı "Şube Başkanları Konuşuyor" söyleşisi, 25. 40. Yılını dolduran meslektaşları için düzenlediği "Jübile Yemeği" yapıldı ve Ankara Sanat Tiyatrosu`nun "Kod Adı Keklik" adlı oyunu sahnelendi. Etkinlikler 30 Aralık tarihinde yapılacak olan "Yılbaşı Kokteyli" ile sona erecek.

Odamız genel merkezi 56. yıl kapsamında aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

ÖRGÜTÜMÜZÜN 56. YILINI GURURLA KUTLUYORUZ

Odamız 56 yıllık bir tarihi geride bırakmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Üye sayısı 80 bini aşmış olan Odamızın ilk genel kurulu yaklaşık yarım asır önce, yani 19 Aralık 1954 tarihinde yapıldı.

Memleketi inşa edenlerin örgütlenmeye başladığı bu tarihin hem bizler için hem ülkemiz için büyük önem taşıdığına inanmaktayız. Zira Odamız, kurulduğu günden bu yana mesleki sorunların çözümünün toplumsal sorunları aşmaktan geçtiğine olan inancını asla kaybetmemiş ve bunun gereklerini yerine getirmekten geri durmamıştır. Siyasi iktidarların politikalarının takipçisi olmuş ve uygulamaya konulan politikaların kişilerin veya belli grupların çıkarına değil, insanın, dolayısıyla toplumun çıkarına olması gerekliliğinden hareketle çalışmalarına ve mücadelesine yön vermiştir.

İnşaat Mühendisleri Odası her yıl olduğu gibi bu yıl da meslekte 25 ile 40 yılını geride bırakan üyelerini ağırlayacak ve onlara meslek ile İMO örgütlenmesine yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarını sunacak.

Bu yıl, meslekte 40 yılını tamamlayan, 1970 mezunu üyelerimizle buluşacağız. Yani başka bir dünyayı ve Türkiye`yi kurgulayan ve bunun gereğini canları pahasına savunan 68 kuşağının öğrencileriyle bir araya geliyoruz.

Son günlerde üniversite öğrencileriyle siyasi iktidar arasında yaşanan çatışmalar, kaybedecek bir şeyleri bulunanlarca "68 kuşağı geri mi geliyor" kaygılarıyla karşılık buluyor.68 kuşağı, siyasi iktidar mensuplarının iddia ettiği gibi "Türkiye`nin başına gelen bir bela" değildi aksine halktan, emekten, insandan yana umutları yükselten bir kuşak olarak toplumsal belleğimizde yerini aldı.

Bilinmelidir ki baskının, şiddetin, zulmün hüküm sürdüğü yerde direnişin türküleri de yazılmaya başlar. İşte siyasi iktidarın baskı araçlarına karşı yükselen çığlık bundandır.

70`lerde, 80`lerde daha güzel ve yaşanabilir bir Dünya ve Türkiye için mücadele edenlerin yanında saf tutan Odamız bugün de aynı taleplerle yola çıkan öğrencilerin yanında saf tutacaktır ve bu direnişleri kaygıyla değil heyecanla karşılamaktadır.

Bu duygularla İnşaat Mühendisleri Odası`nın 56. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz toplumcu meslek anlayışımızı sürdürmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu

 

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası