TTB: Linç olaylarının zemini önceden hazırlandı
Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, İnegöl ve Dörtyol`daki olayların zemininin önceden hazırlandığına işaret ederek, `Yaşanan bu olaylara benzer birçok olaya sıradan diyen, linçe kalkışanları anlayışla karşılayan devlet yetkililerini kınıyoruz` açıklamasında bulundu.
Eklenme Tarihi: 11/11/2011
ANKARA (DİHA) - Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, İnegöl ve Dörtyol`daki olayların zemininin önceden hazırlandığına işaret ederek, `Yaşanan bu olaylara benzer birçok olaya sıradan diyen, linçe kalkışanları anlayışla karşılayan devlet yetkililerini kınıyoruz` açıklamasında bulundu.
TTB Merkez Konseyi, İnegöl ve Dörtyol`daki olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bu olayların zemininin önceden hazırlandığına işaret edilen açıklamada bir sene önce `Demokratik Açılım` adıyla yapılmaya çalışılan umudun tükendiğine ve olayların Kürt- Türk çatışmasının zemininin hazırlanmasına neden olduğuna vurgu yapıldı. Kürt sorununa çözüm aramadaki demokratik yolların kullanımında yetersizlik ve samimiyetsizliğin şiddetin tek çözüm yolu olarak kullanıldığını gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, `Yaşanan bu olaylara benzer birçok olaya sıradan diyen, linçe kalkışanları anlayışla karşılayan devlet yetkililerini kınıyoruz` ifadesi kullanıldı.
Endişe ve kaygılarının had safhada olduğuna dikkat çekilen açıklamada, insanları kışkırtan milliyetçi-ırkçı yaklaşımların dünyada ve Türkiye`deki izlerinin belli olduğuna vurgu yapılarak, `Önde giden bu partilere bu saldırıları makul bulmanın canlara mal olan acı sonuçlarını hatırlatıyoruz` denildi.
Çatışmanın bitmesi için gerekli şartları yerine getirmeyen hükümetin, içeriği tartışılır referandum için bu olayları bir malzeme olarak kullanmasını anlamakta zorluk çekildiğine işaret edilen açıklamada, `Kürt sorununu da önüne koyan `Kurucu bir anayasa` çalışmasının bir an önce başlatılması, özgür eşit yurttaşlar olarak bir arada yaşamayı mümkün kılan geliştiren, emeğin, halkların yer aldığı, demokratik her türlü hakkın kullanılmasına izin veren bir anayasanın hazırlanmasına derhal başlanmalı` denilerek, toplumsal barış için adım atılması istendi.