ODTÜ`ye Destek Açıklaması
Ankaram Platformu Dönem Sözcülüğü`nü yürüten İMO Ankara Şubesi, 24 Temmuz 2008 günü, ODTÜ`yü yıkacağını açıklayan Melih Gökçek`e karşı ODTÜ`lü öğrencilerle birlikte Ankaram Platformu adına bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eklenme Tarihi: 25/04/2016
Başkanı olduğu Ankara kentine ve kentlilere karşı giriştiği her eylem infial yaratan, her uygulamasında başka bir hukuksuzlukla gündeme gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kez de Ankara ile özdeşleşmiş bir kamu kurumunu, yüz binlerce öğrenciyi barındıran bir devlet üniversitesini, ODTÜ`yü kendine hedef seçmiştir.
Kente dair uygulamalarında, muhalif gördüğü her kişi ve kurumu kendine hedef seçen, tehdit ve yıldırma operasyonlarıyla sindirmeye çalışan Gökçek, son olarak ODTÜ`ye karşı başlattığı kampanyayla kente dair yönetim anlayışını tekrar gözler önüne sermiştir.
Tüccar belediyecilik anlayışını Ankara`da kurumsallaştırmaya çalışan, siyasi hamileri gibi kendinden başka hiçbir düşünceye tahammül edemeyen, kentin ve kenttaşların kaynaklarını sorumsuzca harcayarak Ankara`yı içinden çıkılması zor krizlere sürükleyen, kişisel çıkar ve hırsları uğruna kentin fiziki, tarihi, sosyal ve kültürel kimliğini yok etmeye çalışan Gökçek`in bu saldırısının nedenleri ve niyetleri çok açık bir şekilde görünmektedir:
Evet, Gökçek daha önce yağmalamaya çalıştığı AOÇ arazisi konusunda mahkemece haksız bulunmuş ve planı bozulmuştur.
Evet, Ulus`ta başlattığı yıkım projeleri hukuksuz bulunarak mahkemece durdurulmuştur.
Evet, Dikmen ve Mamak`ta giriştiği, insanları evlerinden etme pahasına tercih ettiği rant projeleri de engellenmiştir.
Ve evet, Gökçek şimdi tüm bunların ‘intikamını` ODTÜ`den almaya çalışmaktadır!
ODTÜ, hem temsil ettiği ilerici değerler, hem geçmişinden bugüne onuru olan tarihi mirası dolayısıyla Gökçek`in doğal boy hedefi durumundadır.
Bunun yanında ODTÜ`nün sahip olduğu arazi de belli ki, belediye başkanının iştahını kabartmaktadır. Bu nedenle;
Evet, Gökçek su krizinde karşı karşıya geldiği ODTÜ`ye bunun diyetini ödetmek istemektedir.
Evet, kentin yağmalanmayan ender alanlarından biri olan ODTÜ arazisine el atmanın yollarını aramaktadır.
Evet, ODTÜ arazisinden büyük bir rant elde etmek için pazarlık yapmaya çalışmış, beklediği tepkiyi alamayınca da tehdit ve yıldırma yolunu seçmiştir.
Bu nedenle çeşitli vesilelerle buraya müdahale etmeye çalışmaktadır.
Bu nedenle, bir belediye başkanına yakışmayacak bir şekilde kurumu doğrudan tehdit etmektedir.
Bu nedenle, birinci derece sit alanı ilan edilmiş bu araziyi elde etmeye çalışmaktadır.
Bu nedenle 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan kaçak kamu kurumlarını tespit etmek yerine sadece ODTÜ ile uğraşmaktadır.
Evet, Ankaram Platformu olarak tüm bunları ve Melih Gökçek`in bu kentte yarattığı tahribatı çok iyi biliyoruz.
Ankaram Platformu olarak bugüne kadar takipçisi olduğumuz bu hukuksuz, art niyetli ve samimiyetsiz uygulamaların peşini bırakmayacağımızı bir kez daha belirtiyor ve şunu açıkça ilan ediyoruz ki;
ODTÜ`YÜ YIKAMAZSINIZ!
ANKARAM PLATFORMU
Dönem Sözcüsü İMO Ankara Şube