SERBEST MÜHENDİSLİK MİMARLIK (SMM) HİZMETİ VEREN ÜYELERE TORBA YASA ANLATILDI
Yapı Denetim Kanunu Taslağı ile SMM bürolarının çoğunun kapatılacağı, SMM üyelerin büyük bütçeli şirketlerin ücretli çalışanı konumuna düşeceğini belirten TMMOB, “İzin Verecek Miyiz?” kampanyası kapsamında 10 Ocak 2015 Cumartesi günü İnşaat Mühendisleri Odası Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya gelerek, Yapı Denetim Kanunu yasalaşması durumunda Serbest Mühendislik Mimarlık (SMM) hizmeti veren üyelerin karşılaşacağı sorunları tartışmaya açtı.
Eklenme Tarihi: 27/01/2015
Serbest Mühendislik Mimarlık (SMM) Hizmeti Veren Üyelere Torba Yasa Anlatıldı
Yapı Denetim Kanunu Taslağı ile SMM bürolarının çoğunun kapatılacağı, SMM üyelerin büyük bütçeli şirketlerin ücretli çalışanı konumuna düşeceğini belirten TMMOB, "İzin Verecek Miyiz?" kampanyası kapsamında 10 Ocak 2015 Cumartesi günü İnşaat Mühendisleri Odası Kültür ve Kongre Merkezi`nde bir araya gelerek, Yapı Denetim Kanunu yasalaşması durumunda Serbest Mühendislik Mimarlık (SMM) hizmeti veren üyelerin karşılaşacağı sorunları tartışmaya açtı.
Toplantı öncesinde Güvenpark`ta bildiri dağıtıldı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na torba yasanın geri çekilmesini içeren mektup gönderildi.
Toplantının moderasyonunu İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Topçu, EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akgün Yalçın ve MMO Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Şahin Çervatoğlu yaptı.
Toplantıda mühendislik hizmetleri sektörünün yerli-yabancı sermaye kuruluşlarına açılmak istendiği, yeni kanun düzenlemesiyle teknik müşavirlik kuruluşu adı altında SMM hizmetlerini yapabilme yetkisi tanındığına vurgu yapılarak taslak ile kendi adına ya da küçük sermaye ile kurulan şirketlerle gerçekleştirilen faaliyetlerin sona ereceğinin altı çizildi ve SMM bürolarının kapanmaması için TMMOB`ye sahip çıkılma çağrısında bulunuldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na gönderilen mektup;
Çevre ve Şehircilik Bakanına; Hazırladığınız "3194 Sayılı İmar Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" başlıklı Torba Yasanız ülkemizin, halkımızın, mesleğimizin, mühendislerin, mimarların, şehir plancılarının ve örgütümüzün aleyhine düzenlemeleri içermektedir. Torba Yasanız meslek alanlarımızın ve örgütümüz TMMOB`nin tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, AKP iktidarının yarattığı rant düzenini teşhir etmeye, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmemizi engelleyemeyecektir.Unutmayın ki; siz TMMOB`yi yok etmeye çalışsanız da TMMOB her yerde…TMMOB Soma`da; Ermenek`te, Zonguldak`ta;TMMOB, Atatürk Orman Çiftliği`nde;TMMOB, bu ülkenin toprağının altını üstüne getirenlere karşı Kazdağlarında,TMMOB, emperyal güçlerin dayattığı nükleer santrallere karşı Mersin`de, Sinop`ta;TMMOB, suyumuzun ticarileştirilmesine karşı Karadeniz`de, Akdeniz`de, Ege`de;TMMOB, Alakır vadisinde, Artvin Cerattepe`de, Yırca`da, Diyarbakır Hevsel bahçelerinde, Burdur`da, Bartın`da, Sakarya Karasu`da; TMMOB, Taksim`de, Gezi`de, Anadolu`da, kentte, kırda bu ülke insanının yaşadığı her yerde…O yüzden bu torba yasaları derhal geri çekin.
Torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya İZİN VERMEYECEĞİZ.