SEVİM KOŞ, YİNE TMMOB`YE SALDIRIYORLAR!

Salt bir meslek örgütü olarak algılayıp torba yasalarla TMMOB`yi parçalamaya ve işlevsizleştirmeye çalışanlar; TMMOB`nin Hevsel Bahçeleri`nden Yırca Zeytinlikleri`ne, Fırtına Vadisi`nden Gezi Parkı`na uzanan mücadelesini, üyesinden çalışanına, dost kurumlarından bileşenlerine uzanan bütünlüğünü kavrayamazlar

Eklenme Tarihi: 23/12/2020


Sevim Koş, Yine TMMOB`ye saldırıyorlar!

3194 Sayılı İmar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, nam-ı diğer "torba yasa"; taslak metinler halinde hazırlanan ve birçok alanda değişiklikler içeren bir paket hazırlığı ile uzun süredir gündemde.Torba yasayla değiştirilmek istenen kanun başlıkları dahi hayatımızı çok büyük oranda etkileyecek düzenlemelerle karşı karşıya olduğumuzu, buna rağmen bu düzenlemeler hakkında bir bilgi kirliliği yaşandığını da göstermektedir.

*2872 Sayılı Çevre Kanunu

*2644 Sayılı Tapu Kanunu

*634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu

*6083 Sayılı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilat ve Görevleri kanunu

*5393 Sayılı Belediye kanunu

*2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu

*4708 Sayılı Yapı Denetim Kanunu

*5543 Sayılı İskân Kanunu

*2863 Sayılı Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kanunu

ve tüm bu başlıkların doğrudan muhatabı olan 6235 Sayılı TMMOB Kanunu torba yasadan nasibini alan kanunlar.

Rant ve talan politikalarının önündeki tüm engellemeleri kaldırmak ve tüm ülkeyi sermayeye peşkeş çekme adına oluşturulan düzenlemeler; kıyılarımızın, ormanlarımızın, kentlerimizin, meydanlarımızın, tarihi değerlerimiz ve kültürümüzün yok edilmesi adına oluşturulan bir kılıftan ötesi değildir.

Sistemin bütünlüklü saldırılarını hayatımızın tüm kılcallarında hissettiğimiz, hem yasal düzenlemeler kem baskı ve zor araçlarıyla sindirilmeye, yok edilmeye çalışıldığımız bir dönemde birçok başlığı kapsayan torba yasanın; derelerimizin, ağaçlarımızın, meydanlarımızın bizim olarak kalması mücadelesinin temsilcisi TMMOB`yi hedef tahtasına koyması da mevcut iktidarını uygulamaları düşünüldüğünde şaşırtıcı bir gelişme olarak görülmemektedir.

Salt bir meslek örgütü olarak algılayıp torba yasalarla TMMOB`yi parçalamaya ve işlevsizleştirmeye çalışanlar; TMMOB`nin Hevsel Bahçeleri`nden Yırca Zeytinlikleri`ne, Fırtına Vadisi`nden Gezi Parkı`na uzanan mücadelesini, üyesinden çalışanına, dost kurumlarından bileşenlerine uzanan bütünlüğünü kavrayamazlar.

Bizler TMMOB örgütlülüğünün yaşam alanlarımız için kurduğu barikatların arkasında olduğumuzu ve torba yasa vb. uygulamalarla yok edilmeyecek güçteki bu örgütlülüğün mücadelesini her alanda yükseltmeye kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

İMO Ankara Şube Çalışanları 

  • 19092_16_56_21.jpg
  • 19093_16_56_48.jpg
  • 19094_16_57_13.jpg
  • 19097_17_02_21.jpg


 

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası