ATSO BAŞKANI ÇETİN OSMAN BUDAK ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, meslektaşlarımız, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter ve Akın Akay Akıncı ile birlikte Şubemizi ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanımız Cem Oğuz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Haluk Selçuk, Onur Günaydın, Rıza Arslanbay, Tayyar Toker, Adil Özen hazır bulundu.
Eklenme Tarihi: 02/11/2012
Antalya Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, meslektaşlarımız, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter ve Akın Akay Akıncı ile birlikte Şubemizi ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanımız Cem Oğuz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Haluk Selçuk, Onur Günaydın, Rıza Arslanbay, Tayyar Toker, Adil Özen hazır bulundu.
Ziyarette Antalya Sorunları hakkında bir sunum yapan Şube Başkanımız Cem Oğuz; " Meslek Odalarının birbiriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlük ve güvenin hakim kılınabilmesi için dayanışma içerisinde birlikte çalışmaları gerektiğini, toplumun her kesimiyle barışık, tarafsız ve özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sorunlara ortak akıl süzgeciyle çözüm önerileri geliştirmek zorunda olduklarını" söyledi. Oğuz; meslek odalarının güç birliği sayesinde kentin geleceğiyle ilgili önemli konularda tarihi bir duruş ve eylem birliği içerisinde olduklarını, ATSO ile daha yakın işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini" belirtti.
ATSO Başkanı Budak; " Sivil Toplum Kuruluşundan beslenmeyen bir siyasetin eksik kalacağını, sivil toplum kuruluşlarını siyaset yapmakla suçlamanın ve dışlamanın demokrasi kavramı ile bağdaşmayacağını" vurguladı. Budak, " Her konuda bir master plana gereksinim olmasına rağmen bu planlar yapılmadan yapılan günü kurtaran çalışmaların Antalya`ya zaman kaybettirdiğini" söyledi. Budak ayrıca; Lara Kent Parkı, dokuma Alanı, 100. Yıl alanı gibi kamusal alanların meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları sayesinde korunabildiğini" de sözlerine ekledi.
Görüşmede, "Meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının icra makamı olmadıkları gibi, övme makamı da olmadıkları; kamu yararını esas alan ülke ve kent sorunlarında eleştiri haklarını kullanmalarının kentin gelişimine ve geleceğine katkı olarak algılanması gerektiği" konusunda görüş birliği oluştu.
Çetin Osman Budak, Şubemiz kütüphanesinde üyelerimizin yararlanabilmesi için Antalya ile ilgili ATSO yayınları ile birlikte " Geçmişten Günümüze Antalya Ticaret ve Sanayi odası" kitabını hediye etti.
Cem Oğuz da, ATSO Başkanı Budak`a İnşaat Mühendisleri Odamızın Tarihini anlatan "Yapıcının Türküsü" ve Cumhuriyetimizin mühendislik harikası eserleri " 50 Yıl da 50 Eser" kitaplarını sundu.
Ülke ve kent sorunları hakkında da görüş alışverişinde bulunulan ziyaret tarafların birlikte dayanışma içerisinde çalışma istekleri, iyi niyet temennileri ve başarı dilekleriyle sona erdi.