TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ 13. DÖNEM (2012-2014) ÇALIŞMA PROGRAMI

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası`nın kuruluşunun 58. yılında; Odamız 43. dönemini, Antalya Şubemiz de 13. dönemini çalışacaktır. 1966 yılında temsilcilik olarak kurulan, 1988 yılından günümüze kadar şube olarak faaliyetlerini sürdüren Antalya Şubesinin üye sayısı bugün 3100`lere ulaşmıştır. Antalya, Isparta, Burdur illerini kapsayan etkinlik alanı içerisinde altı temsilciliği ile üyelerine hizmet vermektedir.

Eklenme Tarihi: 17/10/2012

GİRİŞ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası`nın kuruluşunun 58. yılında; Odamız 43. dönemini, Antalya Şubemiz de 13. dönemini çalışacaktır. 1966 yılında temsilcilik olarak kurulan, 1988 yılından günümüze kadar şube olarak faaliyetlerini sürdüren Antalya Şubesinin üye sayısı bugün 3100`lere ulaşmıştır. Antalya, Isparta, Burdur illerini kapsayan etkinlik alanı içerisinde altı temsilciliği ile üyelerine hizmet vermektedir.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, çalışmalarını hiçbir siyasi parti, siyasi oluşum ve ekonomik güç odağının etkisi altına girmeden gerçekleştirecektir. Temel çalışma anlayışımızda bir yanıyla kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü, diğer yanıyla da üyelerinin, içinde yaşadığı kentin ve ülkemizin çıkarlarını korumayı ve geliştirmeyi amaç edinmiş mesleki demokratik bir kitle örgütü ve baskı grubu niteliği taşıyan kurum anlayışı esas alınacaktır.

Odamızın örgütlenmesini genişletme, üyeleri ile bağlarını güçlendirme, sorunlara etkin çözüm üretme çabalarından taviz vermeden; tüm yaklaşımlarımızda sevgi, saygı temelinde üyelerinin birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak için, toplumsal çıkarları bireysel çıkarların üstünde tutan, mesleki etik ve ahlakını önemseyen bir anlayışla çalışmalarımız sürecektir. İnşaat Mühendisliği hizmetinin toplumun tüm bireylerini ilgilendirmesi nedeniyle, mesleğimizin toplum için vazgeçilmezliği ve önemi ortaya konmaktadır.

Şube olarak kamusal yararı gözeten bir anlayışla siyasal, ekonomik ve fiziki yapılaşmayı irdelemeyi, nedenlerini araştırmayı, sonuçlarını değerlendirmeyi, mesleki alanlarımızdan yola çıkarak yetkilileri uyarmayı, toplumu aydınlatmayı kendimize görev saydık. Çünkü siyasi ve ekonomik istismarların toplumsal felaketlere nasıl dönüştüğünün en somut örneklerinden biri olan deprem sonuçlarını beraber görüp yaşadık.

Buradan çıkarmamız gereken ders ise tüm meslektaşlar olarak mücadele gücü ve enerjimizi; Toplumumuz, mesleğimiz ve meslektaşlarımız lehine ve gelişmekte olan çağa göre yönlendirmemizin ne kadar hayati önem taşıdığını kavramaktır.

Mesleki uygulamaların ülke ve toplum yararı ön planda tutularak yapılmasının en temel koşulu; Meslek alanımızdaki norm ve standartlardaki değişiklikleri ve gelişmeleri takip ederek, uygulamadaki eksiklik ve aksaklıkları nedenleri ile birlikte tespit edip açıklamak, mühendislik etiği kavramının yerleşmesine katkıda bulunmak, denetleme mekanizmalarını daha etkili kılmak, mühendislik eğitimi düzeyinin arttırılması ve meslek içi eğitim olanaklarının değişik konularla zenginleştirerek üyelerimizin bilgi düzeylerini geliştirme yönünde çalışmalar yaparak, mesleki hizmet kalitesini arttırmaktır. Bu çalışmalar sistemli bir şekilde sürdürülecektir. Meslek alanlarımızın daraltılması, mesleki araştırma geliştirme ortamlarının elimizden alınması, eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin göz ardı edilmesi ve planlama anlayışının ortadan kalkması sebep ve sonuçları ile ele alınarak bu uygulamalara karşı bilinçli ve sürekli bir mücadele hattı oluşturulacaktır.

İşini iyi yapan kişi ve kurumların toplum tarafından rağbet göreceği düşüncesi ile üye ve meslek disiplininin en iyi şekilde uygulanmasını sağlayarak, toplumda sözü dinlenen bir kurum olmak; Yerel ve Merkezi yönetimlerden beklediğimiz açıklık ve şeffaflık ilkesini kendi bünyemizde de uygulayarak kişisel tasarrufun değil, kurumsal ve kurallı ilişkilerin şubede oturtulmasını sağlamak için çalışacağız.

Şube bünyesinde gerçekleştirilecek her türlü mücadelenin yanı sıra İMO ve TMMOB bütünselliği içerisinde tüm mücadelelere aktif bir şekilde katkı konulacaktır.

 

HEDEFLEDİKLERİMİZ
Mesleğimizin kamu yararı ve ülke çıkarları doğrultusunda uygulanması,

Meslek standardı ve kalitesinin yükseltilmesi,

İnşaat mühendislerinin toplumdaki saygınlığı ve etkinliğinin artırılması,

Meslektaşlar arası dayanışmanın ve mesleki disiplinin sağlanması,

Bilimin ve insanların geleceğini göz ardı eden politikaların dışlanması,

Plansız, programsız açılan onlarca yeni inşaat mühendisliği fakültelerine ilave olarak yeni fakültelerin açılmasına karşı durulması,

Popülist politikalar yerine ülke, kent ve toplum gerçekleriyle örtüşen politikaların tercih edilmesi,

Yaşanan depremlerden sonra mesleğimizin öneminin daha da kavranmasına ilişkin çabaların yoğunlaştırılması ve yapılması gereken yasal düzenlemelere yönelik çalışmaların yapılması,

13. Dönem çalışma programımızla gerçekleştirilmesi düşünülen somut ve temel hedefler olarak belirlenmiştir.

Ayrıca;
1. Üyelerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için ekonomik hak ve çıkarlarının korunması ve iyileştirilmesi için etkin çalışmalar yapmak,

2.Sektörlerde ve kamuda çalışan üyelerimizin ücretleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gerek oda örgütlülüğü içerisinde ve gerekse yasal düzenlemeler boyutunda gerekli girişimleri yapmak,

3.Sayıları her yıl artan, ancak yeterli altyapıya sahip olmayan üniversitelerden mezun olarak aramıza katılan genç meslektaşlarımızın mesleki faaliyetleri sırasında karşılaştıkları sorunların çözümü amacıyla, meslek içi eğitim programları düzenlemek,

4.İşsiz üyelerimizin iş bulabilmesine yönelik çalışmaların kapsamını genişletmek,

5.Oda-Şube ilişkilerini her dönemde olduğu gibi geliştirilerek sürdürmek,

6.Örgüt içi işleyiş ve uygulamalarda objektif bir yaklaşım sergilemek,

7.Mesleğin uygulanmasında başarılı olan ve her türlü koşulda meslek etiğine uygun davranan, mesleki davranış ilkelerinden taviz vermeyen üyelerimizi desteklemek ve ödüllendirmek,

8. İnşaat Mühendisliği etkinliklerinin toplum yararı gözetilerek, bilim ve tekniğin gereklerine, yasal kurallara, mesleki davranış ilkelerine uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak,

9.Şubemizin örgütsel yapılanması ve duruşu çerçevesinde, mesleki sorunlarımızın çözümü, ülke sorunlarının değerlendirilmesi, gereğinde müdahil olunmasını amaçlamak,

10.Meslektaşlarımızın sorunlarını şubemizde çabuk ve zamanında çözülmesi için örgütsel kabiliyetimizi, teknolojik yeniliklerle destekleyerek çözmek,

11.Şube Organlarında karar alma süreçlerine üyelerimizin katılımı ve demokratik süreçlerin tam işletilmesi için gerekli özenin gösterilmesini sağlamak,

12.Örgütsel bütünlüğün zarar görmemesi, ortak karar alma kanallarının eksiksiz çalıştırılması, birlikte üreterek gelişme başlıca hedeflerimiz olacaktır.

Özet olarak:

Ülkemiz ve insana karşı sorumluluğumuz,

Mesleğimize ve meslektaşımıza karşı sorumluluğumuz,

Doğa ve çevreye karşı sorumluluğumuz,

Kendimize karşı sorumluluğumuz,

Mesleki etik kuralların evrensel boyutlarda geliştirme sorumluluğumuz;

Yönetimimizin temel anlayışı ve ilkesi olacaktır.

Bu anlamda İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi:

Örgütsel bağımsızlığı her koşulda korur, gücünü sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alır.

Açıklık ve şeffaflık ilkesini kendi bünyesinde uygular, kişisel tasarrufların değil, kurumsal ve kurallı ilişkilerin yerleştirilmesini esas kabul eder.

Üyelerin şube çalışmalarına etkin olarak katılımını sağlayacak organlar oluşturulmasını sağlar.

A) ÖRGÜTSEL ÇALIŞMALAR

Örgütsel çalışmalarımızda oda-üye ilişkilerini demokratik bir temele oturtarak şeffaf ve üyeye güvenen bir anlayışı yerleştirmek en büyük hedefimizdir. Bugüne kadar ihmal edilen yeni mezun veya önceden mezun olup, henüz kayıtlarını yaptırmamış İnşaat Mühendislerinin kayıtları yapılarak, her üyenin odamız için bir değer olduğu ve odamızın da her üyesine verebileceği bir birikimi olduğu gerçekleştirilecektir. Antalya`da ikamet eden, çalışan ve şubemizde kaydı bulunmayan meslektaşların nakillerinin yapılarak, örgütsel gücümüz artırılacaktır. Şubemiz etkinlik alanındaki İl, ilçe ve işyeri temsilciliklerinin örgütlenme sorunları giderilerek etkili yapılara dönüştürülecek ve buralarda demokratik katılımcı seçimler gerçekleştirilecektir. Şubemizin yerel yönetimler, Üniversiteler ve ilişkili kurum ve kuruluşlarla örgütsel ilişkilerinin kurulması ve güçlendirilmesine hız verilecektir. Üyenin söz ve karar sahibi olduğu bir anlayışı hakim kılabilmek için çalışma komisyonları ve kurullar oluşturulması hedeflenmiştir.

A1. TMMOB

Antalya Şube olarak öncelikle TMMOB Genel Kuruluna delegasyonumuzla katkıda bulunmak, danışma kurullarına katılmak, İl Koordinasyon Kurulları içerisinde mesleki alanımız ve bilgi birikimimiz çerçevesinde her türlü katkı sunulacaktır.

Ülkemizde yaşanan siyasi gelişmeler ve toplumsal olaylara karşı bölgemizde, TMMOB`ye bağlı odalar olarak, mesleğimiz ve meslektaşımızın sorunlarının çözümü ve halkımızın çıkarları doğrultusunda ortak tavır belirlemek, mühendislik disiplinleri arasında güç birliği için İl Koordinasyon Kurulu çalışmalarına etkin katılım sağlanacaktır.

A2.İMO Genel Merkez ve Diğer Şubeler
İMO Yönetim Kurulu ile uyumlu olarak mesleki ve teknik konularda, İMO`nun tüm çalışmalarına katkı konulacak, Odamızın 26 şubesiyle dayanışma anlayışıyla çalışmalarda bulunulacaktır.

A3.Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulumuz; mesleki ve meslektaş sorunlarının çözümü ile ilgili olarak, kanunlara yönetmeliklere uygun politikalar üretecektir. Oda`nın politikasına ilişkin kararlar alacak, örgütlülüğümüzün geliştirilmesi için yeni politikalar geliştirecek, mesleki alanımızla ilgili gelişmiş çağdaş teknolojilerin kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını savunacak, tüm çalışmalarında siyasal, ekonomik ve ulusal bağımsızlığımızın korunmasını esas alacaktır.

Bu amaçla, Yönetim Kurulumuz Asil ve Yedek üyelerin birlikte çalışması sağlanıp, daha etkin ve daha üretken hale getirilecektir.

A4. Danışma Kurulu
Şube çalışmaları ile ilgili politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak; Temsilcilerimizin, Oda ve şubemizin çalışma programlarını kavrama- uygulama süreçlerine katılma amacıyla kurulmuştur. Dönem içinde en az 4(dört) toplantı yapılması hedeflenmektedir.

Danışma Kurulu Üyeleri; İl ve İlçe temsilcileri, geçmiş dönemler şube başkanları, bölgemizdeki Mühendislik Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği Bölümünden birer temsilci, İş Yeri Temsilcileri, Öğrenci Temsilcileri, sürekli Komisyon üyelerinin başkanları, Yönetim Kurulu (Asil +Yedek) üyelerinden oluşur.

Şube Danışma Kurulunda toplantının yapıldığı yöre sorunlarıyla birlikte, komisyon çalışmaları ve üye sorunları ( Kamuda çalışan Üyelerin sorunları, Özel kuruluşlarda Ücretli Çalışan Üyelerin Sorunları, İşsiz Üyelerin sorunları, Projeci Üyelerin Sorunları, Diğer Girişimci Üyelerin sorunları, Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri Veren Büroların Sorunları, Meslek Etiğine İlişkin sorunlar ) tartışılacak ve çözüm yolları aranacaktır.

A5. İl - İlçe Temsilcilikleri
Isparta, Burdur, Alanya, Manavgat, Serik, Finike Temsilciliklerimiz çalışmaları desteklenerek, bölgelerinde daha etkin olmaları yönünde çaba gösterilecektir. SİM ve İTB Yönetmelikleri çerçevesinde temsilciliklerimizin mesleki denetim alanındaki tüm çalışmaları desteklenecektir. Yeni dönemde düzenli yapılacak toplantılarla ve etkinliklerle şube ile ortak çalışmalar yapmaları sağlanacaktır. Bu etkinlikler, hem meslek içi eğitim alanında hem sosyal ve kültürel alanda hem de üye ile ilişkileri konusunda daha yoğun, daha yaygın ve sonuç almaya yönelik olacaktır.

A6. İşyeri Temsilcilikleri
İşyerleri inşaat mühendislerinin mesleki çalışmalarını gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağladıkları yerlerdir. Şubemiz etkinlik alanı içerisinde bulunan mesleğimizle ilgili Kamu Kurumları, Üniversiteler, Belediyeler için, yerinde yapılacak eğilim yoklamaları ile işyeri temsileri atanacaktır. Bu işyerlerinde çalışan mühendislerle periyodik toplantılar düzenlenerek sorunların tespiti ve çözümü için üyeden yönetime bir örgütsel yapı geliştirilmesi hedeflenmektedir. Kamu ve Özel sektör çalışanlarının, ücret dengesizliği, özlük ve sosyal hakları, siyasal amaçlı terfi ve tayinleri, yasal olmayan amaçlar için maruz kalınan baskılar, iş güvencesi, sözleşme güvencesi ve sendikal hakları doğrultusunda mücadele ile meslektaşlarımızla güç birliği yapılacaktır.

A7. Komisyon Çalışmaları (Süreli-Süresiz)

Üyelerin katılımını ve üretkenliği sağlayan; Şube Çalışma programına uygun, ilkeleri belirlenmiş, katılımcıların emek ve görüşlerine saygıyı esas alan komisyonlar oluşturulacaktır.

Komisyon çalışmalarından elde edilen bilgilerin üyelerle paylaşılması, web sayfamızda yer alması, çalışma sonuçlarının şube bültenimizde yayınlanması sağlanacaktır.

A8. Örgütlenme Ve Ortak Üretim Çalışma Kurulları

Odamız Danışmanı Koordinatörlüğünde, üye sorunları için teknik ve hukuki bilgi desteği gerçekleştirilecek; Genç İMO, yeni mezun, halen inşaat mühendisliğinin değişik dallarında aktif olarak çalışan, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları, belediyeler, il özel idareleri, serbest bölgeler, organize sanayi bölgeleri, özel sektör ve kendi adına serbest çalışarak emekli olmuş, meslektaş gruplarının buluşmalarını sağlayacak "Örgütlenme ve Ortak Üretim Çalışma Grupları" oluşturulacaktır. Oluşturulan kurullar ve çalışma gruplarının çalışma şekli, usul ve esasları ile hedefleri, çalışma proje konuları ve yanıtlanması gereken sorular belirlenerek, meslek, meslektaş, ülke ve kent sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarla Oda ve Şube çalışma programlarının gerçekleştirilmesine katkı hedeflenmektedir.

B) EĞİTİM ve MESLEKİ ÇALIŞMALAR
Şube sınırları içerisinde üretilen tüm projelerin denetlenip kalitesinin yükseltilmesi sağlanacaktır. Her sektör ve statüdeki meslektaşlarımızın karşılaşacakları sorunların danışılabileceği, çözüm yollarının aranacağı çalışmalarda bulunulacaktır. Komisyonların üretken çalışmalar yaparak mesleki sorunlarımız çözümünde etkin olması sağlanacaktır. Belli mesleki normları geliştirebilmek için; aldığımız mesleki lisans eğitimi sırasında türlü nedenlerden dolayı incelenemeyen ve yeterli öğrenilemeyen veya sonradan değişim ve gelişim gösteren konularda eğitimler düzenleyerek mesleğimizin ve meslektaşımızın gelişimine katkı sağlama anlayışı ile meslek içi eğitimler düzenlenmeye devam edilecektir. Ayrıca, halk yararına, mesleki bilgileriyle kaliteli ve doğru hizmet verilebilmesi için, Odamız SİM Yönetmeliği gereği ya da serbest yapı denetim elemanları için kurs ve seminerler düzenlenmeye devam edilecektir. Bu kurs ve seminerler ile sektörümüzde mesleğimizin yardımcı elemanları usta, tekniker, teknisyen gibi elemanlara verilecek eğitime yönelik kurs ve seminerler gibi etkinliklerin konularını, içeriklerini belirlemede Şube olarak çalışmalar yapılacaktır. Mesleki bilgi ve görgümüzü artırmak ve geliştirmek için teknik gezi programları yaşama geçirilecektir. Mesleğimizi ve inşaat sektörünü ilgilendiren konularda düzenlenecek kongre, sempozyum, panel gibi mesleki etkinliklerin, merkezi bütünlük içerisinde gerçekleştirilmesi için çaba gösterilecektir. Şubemizde meslektaşların, öğrencilerin, Üniversitelerin öğretim elemanlarının başvurup faydalanabileceği mevcut kütüphaneyi geliştirmek için çaba sarf edilecektir. Savcı ve hakimlerle bilirkişi seçimi ve sağlıklı rapor düzenlenmesi için görüşmeler yapılması, bilirkişilerin listelerinin mevzuata uygun olarak Odadan istenmesini sağlanacaktır.

Kamuoyu ve üyelerimizin beklentilerine yönelik sempozyumlar düzenlemek, Meslek içi eğitimi sürekli kılmak için şube bünyesinde İMOSEM (İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Sürekli Eğitim Merkezi) katkısıyla sürekli meslek içi eğitim verilmesi, Bilişim Eğitim Merkezinde tüm mesleki konularda kurslar düzenlemek, Bölgemizdeki üniversitelerle (Akdeniz, Süleyman Demirel, Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri) devam eden ortak çalışmalar ile Meslek içi eğitim çalışmalarını hızlandırarak, üyelerimizin eğitimini sağlamak, Üniversitelerin eğitim kalitesinin artırılmasına katkı koyabilmek, Kamunun ve öğrencilerin inşaat mühendisliğini daha iyi ve doğru tanıyabilmeleri için gerekli görülen, talep edilen durumlarda mesleki tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapmak, İnşaatlarda yardımcı eleman olarak çalışan ustaların eğitilmeleri ve sertifika verilmesi konularının (betonarme kalıpçı - demirci, duvarcı, sıvacı vb.) artırılarak sürdürülmesi sağlanacaktır. Şube yayın organı "Antalya Bülten"`in sürekliliğini sağlamak, İMO yayınlarının (TMH, Teknik Dergi, Teknik Güç gibi) üyelere ulaşımını takip etmek, başta yapı stokunun depreme dayanımlarının incelenmesi, güçlendirme projelerinin yapılması konularında meslek içi eğitim seminer ve kursların düzenlenmesi, Kurs ve seminer notlarının tüm üyelere ulaştırılabilmesi için, kitap, cd oluşturmak, Gerekli görülen mesleki konularda akademisyenlerle çalışarak teknik yayın hazırlamak da hedeflerimiz arasındadır.

C) KENTLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
Çağdaş yaşanabilir kentler yaratmanın, aynı zamanda "kamu yararı" olduğu ve kamu yararının da toplum çıkarı ve dolayısıyla meslek çıkarı olduğu açıktır.

İnşaat mühendisliği gibi insanı, kenti ve ülkeyi etkileyen bir mesleğin ve meslek odasının mensupları olarak, uzmanlık alanlarımızdan elde ettiğimiz birikimlerimizle, çağdaş, planlı, sağlıklı, güvenli, demokratik, sanayileşen bir ülke ve kenti hedeflemek, yapılanlara ve yapılacaklara olumlu katkılar sağlayarak çözüm önerileri sunmamız ve yapılanları değerlendirmemiz gerekliliğine inanmaktayız.

Gerek meslek odası ve gerekse yerel yönetim anlayışımızda katılımcılık ve şeffaflık ilkelerine önem verdik, vermeye de devam edeceğiz.

Aynı şekilde uzmanlık alanlarımızdan hareketle, kent ve kentlinin sorunlarının tartışılıp öncelikle toplumun çıkarları gözetilerek, görüş ve çözüm önerilerini halkla ve üyelerimizle paylaşmamız da görevlerimiz alanında bulunmaktadır.

Bölgemizdeki tüm Kamu ve Özel Sektör Yatırımlarının yakından izlenmesi yapılacaktır. Belediyelerin imar planı hazırlaması veya değişiklik yapma ile ilgili kurdukları komisyonlarda şubemizden en az bir temsilcinin katılmasının sağlanması, her türlü kentsel yapılar, karayolu, demiryolu, liman, havaalanı gibi ulaşım yapıları, sulama, enerji, içme suyu, taşkın önleme gibi su yapıları, Turizm yapıları, Sanayi yapıları gibi genellikle kamu öncülüğünde yürütülen ancak bölgemiz ve mesleğimiz açısından çok önemli yapıların ve yatırımların incelenmesi, tartışılması, eleştirilmesi ve kamu yararına yönlendirilmesi yapılacaktır. Olası depreme karşı toplumun bilinçlendirilmesi, yeni yapılacak binaların yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere, fen ve sanat kuralları ile yürürlükteki mevzuata uygun yapılmasının sağlanmasına, mevcut kamu ve özel binaların depremselliğinin kurumlarla (Valilik, Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) işbirliği halinde tetkiki ve gerekli tedbirlerin alınmasının hızlandırılmasına (Deprem Master Planı yapılması) çalışılacaktır. Afet zararlarının azaltılması, deprem afetinde korunma konusunda toplumun tüm kesimlerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

Bölgemizde yapılmakta olan master planlarının (ulaştırma, deprem, kıyı )takibi ve kontrolü, toplum yararına kitlesel ulaşım araçları olan deniz ve demiryolu projeleri desteklenecektir. Kent içi ulaşımda toplu taşım aracı olarak yapılan ve yapılması planlanan hafif raylı sistem güzergahları ve inşaası konusunda çalışmalar yaparak yerel yönetimlere öneriler sunulmaya çalışılacaktır.

Toplum sağlığı için çok önemli olan; Sağlıklı, temiz içme suyu, su kaynaklarının korunması, Kentsel atıkların toplanması ve doğaya tekrar kazandırılması konusunda yatırımları izleyerek teknik açıdan en uygun biçimde yapılması için öneriler geliştirilmesine çalışılacaktır. Kentimizdeki hava kirliliğinin önlenmesi için ilgili yönetimlerle çalışma yapılması, çevrenin korunması, kentimizdeki doğal ve tarihi zenginliklerin, kentsel güzelliklerin mesleğimizle ilgili faaliyetlerden zarar görmemesi için özen gösterilmesi sağlanacaktır. Kentimizde oldukça zengin bulunan tarihi yapıların onarılması, bakımları ile ilgili çalışmalara destek verilecektir.

D) SOSYAL, KÜLTÜREL ve SANAT ETKİNLİKLERİ
Üye- Oda ilişkilerinde güler yüzlü, sıcak bir yapıyı oluşturmak amacıyla sosyal, kültürel, sanatsal, spor etkinliklerine ayrı bir önem verilecektir. Bu sayede üyeler arası kaynaşma, birliktelik ve dayanışmanın artırılarak, katılımcılığın üst düzeylere çıkarılması sağlanacaktır. Kentimizde her yıl düzenlenen meslek odaları futbol turnuvasına katılım sağlanacaktır. Fotoğraf, resim, yarışma ve sergiler düzenlenmesi; müzik topluluğu oluşturulması, müzik ve şiir dinletileri gibi kültür ve sanat etkinlikleri çalışmaları yapılacaktır. Üyelerimizden kurulu Tiyatro topluluğu oluşturulması için çaba gösterilecektir. Yurtiçi ve yurtdışı teknik ve sosyal içerikli geziler arttırılarak devam edilecektir. Üyelerimize sağlık, eğitim, gıda ve diğer ihtiyaçları için indirim ve imkan sağlayan kuruluşlarla anlaşmalar yapılarak, üyelerimizin yararlanabileceği " İMOKART " oluşturulmasına çalışılacaktır.

E) SEKTÖREL KURUM ve KURULUŞLAR İLE ORTAK ÇALIŞMALAR
24 meslek odasının üyesi bulunduğu, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında Şubemizin katılımına devam edilecektir. Bölgemizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları, diğer meslek odaları, meslek, çevre ve sanat dernekleriyle ortak çalışmalar yapmak, Üniversiteler, Kamu kurumları, İl genel meclisi, belediyeler, Serbest Bölge, Organize Sanayi Bölgeleri vb. ortak çalışmalar yapılacaktır.

F) DİĞER FAALİYETLER

1. ISO 9001-2008 Kalite Sistemin Yürütülmesi
ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sisteminin yürütülmesi için yönetim kurulu üyeleri ve personelin sürekli eğitim almalarını sağlamak, sistemin gereklerini eksiksiz yerine getirmek, yıllık gözetim ve belgelendirme tetkiklerinden geçerek şubenin, üyelere ve kamuya hizmet, faaliyet ve koordinasyon kabiliyetini güçlendirmek amacı ile kalite yönetim sisteminin sürekliliği ve gelişimini sağlamak için çalışmalar yapılacaktır.

2.Laboratuvar
TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre TSE belgeli olan şube laboratuvarımızı geliştirmek, TSE`nin taşeron laboratuvarı olarak hizmet vermek, Laboratuvar personelinin eksik olduğu konularda eğitim almasını sağlamak.

3. E-İMO Antalya Projesi
Web sayfamızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarda bulunulacaktır. Bu sayede eğitim hizmetlerimizin, etkinliklerimizin, yayınlarımızın, duyurularımızın üyelere en kısa yoldan ulaştırılmasının sağlanması ile birlikte üyelerimize e-posta ve forum olanakları ile sanal örgütlenme ağı yaratılması için çalışmalar yapılacaktır.

4. Arşiv Dokümantasyon Çalışmaları
Meslek kuruluşlarının kendi alanlarındaki bilgiye en kısa ve kolay yoldan ulaşılabilecek kurumlar olması gerektiği düşüncesiyle oluşturulan arşiv ve dokümantasyon birimi geliştirilecektir.

5. Kütüphane
Şubemiz bünyesinde bulunan mesleki kitapların yer aldığı kütüphanenin geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için mevcut çalışmalara devam ettirilecektir. Odamız ve şubemiz bünyesinde yapılan seminer, panel gibi çalışmaların dökümü kitapçık veya CD haline getirilerek üyelerimizin kullanımına açılacaktır. Öğrenci üyelerimiz kütüphaneden yararlanmaya devam edecektir.

6. Üye Kayıt Bilgilerinin Geliştirilmesi
Odamızın merkezi olarak başlattığı ve bütün şubeler tarafından uygulanan İMOP projesi sayesinde üyelerimizin kimlik, iletişim, mesleki faaliyet ve aidat bilgilerine güncel olarak ulaşılmaktadır. Bu sayede, bütün üyelerimize oda ve şube bünyesinde yapılan faaliyetlerin bilgileri hızlı ve doğru bir şekilde elektronik ortamda ulaştırılmaktadır. Üye Tanıtım Bilgilerinin yer alacağı bir andaç hazırlanmasına çalışılacaktır.

7. Yayın Çalışmaları

7.1. Süreli Yayınlar
Süreli yayınlarımız şubemizin ve üyelerimizin örgütsel bütünlük içerisinde, üyelerine ulaşarak, yapılan çalışmalardan, yeni gelişmelerden haberdar eden bir organdır. 1992`den beri yayın hayatında bulunan " Antalya Bülten "`in yayınlanmasına geliştirilerek devam edilecektir.

7.2. Süresiz Yayınlar
Meslek alanımız ile ilgili konularda bilim adamı ve uzmanlarca hazırlanan eserlerin yayın olarak değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca inşaat mühendisliği alanındaki çalışmaları içeren teknik rapor, broşür vb. eserler de
Üyelerimizin bilgilerine sunulacaktır.

Düzenli olarak yapılacak film ve belgesel gösterimleri, Meslekte 25 ve 40 Yıl Etkinlikleri, Toplumsal Konularda söyleşiler, paneller, seminerler ve forumlar düzenlenmesi, Oda mesleki etkinliklerinin haber bülteni, basın açıklamaları vb. yayınlarla basına ve halka aktarılmasına önem verilecektir.

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası