ZİYARET / 25 KASIM 2015
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal Şubemizi ziyaret etti.
Eklenme Tarihi: 02/12/2015
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal Şubemizi ziyaret etti.
Ziyarette, Şube Başkanı Dr. Cem Oğuz, Şube Sekreteri Haluk Selçuk, Sayman Üye Mustafa Balcı, yönetim kurulu üyeleri Rıza Arslanbay, Ahmet Evci, Gözde Şanlılar, Çağlar Aytar ile üyelerimiz Akın Akay Akıncı, Gürhan Mandacı, Özgür Türel ve Onur Günaydın hazır bulundular.
Uysal`ın ziyaretinden ve Muratpaşa Belediyesi`nin Meltem Mahallesinde yapmış olduğu asfalt ve kaldırım çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Cem Oğuz, tabela kirliliğinden yakındı.
Dr. Cem Oğuz ziyarette, meslek ve meslektaş sorunlarının yanında Muratpaşa ve Antalya sorunlarını dile getirme fırsatı buldu.
Oğuz`un dile getirdiği bazı konu başlıkları şöyle:
Ø 1470 hektarlık Kırcami Bölgesinin altyapı sorunları
Ø Falezler üzerindeki yapılaşmalar, yaşanan sorunlar, doğal yapıyı tahrip etmeden denize iniş yolları ile plaj ünitelerinin yapılması,
Ø Deprem Master Planı ve kentsel dönüşüm sorunları,
Ø Trafik sorunları, çevre yolları, toplu taşım,
Ø Konyaaltı sahili, Boğaçay Projesi,
Ø Taş ve maden ocaklarının olumsuz etkileri,
Ø İşyeri Tescil Belgesi olmayan veya belgesi geçersiz olduğu halde statik proje müellifi olarak imza atılan yapı ruhsatlarının durumu,
Ø Enerji Kimlik Belgesi ve mantolama aldatmacası,
Ø İskele Tebliği uygulama sorunları.
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Şube Başkanı Dr. Oğuz`un dile getirdiği konularla ilgili açıklamalarda bulundu; meslek odaları ile işbirliğinin önemine değindi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının ada bazında uygulanmasından yana olduklarını ifade eden Uysal, kent estetiği ve kent kimliğiyle ilgili bina cephelerinde çalışma başlattıklarını belirtti. Falezler üzerinden denize iniş yolları yaparak, iniş sırasında meydana gelen kazaların önüne geçmek istediklerini, 7 farklı yerde yeni plaj çalışması yapmak istediklerini söyledi.
Karşılıklı işbirliği ve ortak çalışma temennilerinin dile getirildiği ziyaret samimi bir havada sona erdi.