İMO’nun “Bilirkişi Temel Eğitimi”ne yoğun ilgi
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından altıncı kez düzenlenen “Bilirkişilik Temel Eğitimi Kursu” 1-4 Kasım 2018 tarihlerinde şubenin eğitim salonunda gerçekleştirildi.
Eklenme Tarihi: 06/11/2018
Üyelerin, mesleki gelişimlerini sağlamaları ve meslek alanında yaşanan gelişmeleri takip edebilmeleri amacıyla düzenlenen kursa talep oldukça fazlaydı.
Eğitiminde Yargılama hukukuna ilişkin ilkeler, ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar, rapor yazımı usul ve esasları konuları Avukat Dr. Ersan Atalay tarafından, Uygulama esasları Yar. Doç. Dr. Adnan Öner tarafından anlatıldı. Kursta ayrıca TMMOB ve Oda mevzuatı ile bilirkişilik kavramı ve ilkeleri; bilirkişiliği gerekli kılan haller; bilirkişinin seçimi, bilirkişi kurulu, üye sayısı; bilirkişilik yapamayacak olanlar; bilirkişilik kurulunun raporunun hazırlanması; bilirkişi incelemesi, bilirkişiye sorulacak ve bilirkişiden istenecek hususlar; bilirkişinin hukuki ve cezai sorumlulukları; Kamulaştırma Kanunu, İmar Kanunu konularında eğitim verildi.
ALTINCI KEZ DÜZENLENDİ
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından açılan Bilirkişi Temel Eğitimine çok fazla talep olduğundan "Bilirkişi Temel Eğitimi"ni altıncı kez düzenlediklerini belirten şube yetkilileri, eğitimin kendileri için önemli olduğunu belirttiler. Bilirkişi Kanunu gereğince bilirkişi olma şartlarından bir tanesinin Bilirkişi Temel Eğitimi alma zorunluluğu olduğunun belirtildiği kursta bilirkişi faaliyetinde bulunacaklara 5-30 Kasım 2018 tarihlerinde başvuruların başlayacağı bilgisi de aktarıldı.