İMO, yılın son teknik gezisini tramway şantiyesine yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hızla devam eden Akçaray 2. Etap Tranway Projesi ve Seka Kongre Merkezi şantiyesi İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyelerinin inceleme konusu oldu. Mühendisler, düzenledikleri teknik gezi ile proje çalışmalarını yerinde inceledi.

Eklenme Tarihi: 31/12/2018

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyeleri ve şubenin Kocaeli Üniversitesi`nde okuyan genç-İMO öğrenci üyeleri ile beraber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçaray 2. Etap Tramway Projesi ve Seka Kongre Merkezi şantiyesine teknik gezi düzenledi. Üyeler gezi kapsamında şantiye alanında projenin teknik özellikleri hakkında bilgiler edindi.


Yaklaşık 50 kişinin katılımıyla düzenlenen teknik gezide mühendislere proje ile bilgiler verildi.. Tramway şantiyesi incelemesinin ardından katılımcılar Türkiye`nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark`ta yer alan eski Mannesman Fabrikasında yapımı devam eden Seka Kongre Merkezi inşaatı şantiyesini de gezme fırsatı buldular. Katılımcılara projenin teknik bilgileri ve bazı uygulamalarının yanı sıra yapılan hattın çeşitlerini, sınıflarını ve imalat aşaması anlatıldı. Akçaray 2. Etap Tramway Projesi`nin şu ana kadar 2,2 kilometre imalatının tamamlandığını, çalışmaların gece de devam ettiği belirtildi.

FAYDALI OLDU
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, teknik gezinin üyeleri için çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Raylı sistem hattını, projesini, aşamalarını teknik olarak inceledik. Üyelerimiz inşaat imalatlarıyla ilgili aşamaları, rayların dengelenmesi gibi teknik imalatları gördüler. Büyükşehir Belediyesi`ne bizleri bu fırsatı verdiği için teşekkür ederiz" dedi.

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası