WCCE GENEL KURULU İSTANBUL`DA YAPILDI
İMOnun kurucu üyelerinden olduğu Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi (WCCE), 4. Genel Kurul Toplantısını İstanbulda gerçekleştirdi.
Eklenme Tarihi: 07/09/2011
WCCE Genel Kurulu İstanbul`da yapıldı
İMO`nun kurucu üyelerinden olduğu Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi (WCCE), 4. Genel Kurul Toplantısı`nı İstanbul`da gerçekleştirdi. 25-26 Haziran 2009 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapılan genel kurulda 2011 yılına kadar WCCE`ye başkanlık edecek olan Dr. Emilio Colon görevi devraldı. Kurulda 2011 yılından itibaren başkanlık görevini Edelmiro Rua`nın sürdürmesine de karar verildi.
Devir-teslim töreninin ardından yeni başkan Dr. Emilio Colon yaptığı konuşmada WCCE`nin önümüzdeki dönem yol haritasını çizdi.
İMO adına İMO Uluslararası İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Tuğrul Tankut`un katıldığı Genel Kurul`da alınan diğer kararlar şöyle:
- Kuveyt ve Nijerya yeni üyeler olarak Konsey`e kabul edildi.
- Görevden ayrılan başkanların bir rapor yazarak, sonraki yönetimlere yaptıkları işleri anlatan yazılı bir kaynak bırakmaları karara bağlandı.
- İnşaat mühendisliği alanında mükemmeliyet ödülleri verilmesi için gerekli ön çalışmanın yapılması kararlaştırıldı.
- Web sayfasının yenilenmesi, üyelere özel bir bölmede hizmete özel belgelerin yayınlanmasına karar verildi.
- Bir e-bülten hazırlanmasına ve olabildiğince geniş bir kitleye ulaştırılması için bir ön çalışma yapılması kararlaştırıldı.
İMO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp Genel Kurul`da çeşitli temaslarda bulundu. Harp, WCCE yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Konsey ve İMO ilişkilerinin geleceği hakkında da görüş alışverişinde bulundu.