Sayı: ODAMIZIN 57. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GÜNÜ’MÜZ KUTLU OLSUN!

İnşaat Mühendisleri Odasının kuruluşunun 57. Yılını, "19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü" nü kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Geçirdiğimiz 57 yıla baktığımızda zor koşullar altında hizmet verildiğini, maddi imkânsızlıklar karşısında harcanan yoğun emek ve büyük fedakârlıklar sayesinde mücadele ederek bugünlere gelindiğini görüyoruz. Odamız bundan sonra da üyelerinden aldığı aynı güçle ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

1954 yılında 3 şubesi ile kurulan İnşaat Mühendisleri Odası, geçen 10 yıllık zaman diliminde 4748 üyeye ulaşmış ve bugün 26 şube 128 temsilciliğiyle, 85 bini aşkın üyesiyle güçlü bir Oda haline gelmiştir.

İnsanı odağına alan Odamız, geçmişinden aldığı mücadele mirası ile mesleki sorunlarımızı ülkenin sorunlarından ayırmamış, gelecek güzel günler için çabalamaktan geri durmamıştır. Bilimin ve tekniğin halkın hizmetine sunulmasını, eşitliği, özgürlüğü, barışı ve demokrasiyi daima savunmuştur.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kuruluş yıldönümü etkinliklerimizi 25 ve 40 yılını dolduran meslektaşlarımız için düzenleyeceğimiz plaket törenleri ile zenginleştireceğiz. Odamızın çizgisinden ödün vermeden güçlenerek bugünlere gelmesini sağlayan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu olarak; yaşamın her alanında bilimin ve tekniğin yol göstericiliği ile yaşanabilir bir dünyanın kurulacağına duyduğumuz inançla, "yürüyecek çok yolumuz var" diyor, bu yolda birlikte yürüyeceğimiz meslektaşlarımıza daha nice yıllar diliyoruz.

İnşaat Mühendisleri Günü`müz kutlu olsun.

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu

 
TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası